Docteur Verger,
    Claude Castille

     Gsm: 0476 34 30 96
     
     info@docteur-verger.be
     
     
Fr | En  
  Mise à jour le 20-nov-14


Wie is de "Fruitdokter"?

Hij heet Claude Castille. Hij is bio-agronoom en boomchirurg. Zijn wetenschappelijke vorming heeft hij op het UCL voltooid met een eindthesis over de biologische strijd in 1981 .

Hij heeft zich gespecialiseerd in de verzorging van boomgaarden, rozenstruiken en bloeiende struiken…
vandaar de naam « fruitbomendokter».
Gedurende 8 jaar heeft hij groentekwerkers en jongeren gevormd in het vruchtbaar maken van landbouwgrond: interpretatie van bodemanalyse’s, raadgeving in meststoffen, analyse van het nitraatgehalte in groenten. Hij neemt deel aan de lancering van het « Biogarantie » label, vergelijkt de verschillende methoden van thermisch wieden en promoveert deze bij de gemeentebesturen en het groot publiek. Hij neemt deel aan mediacampagne’s “voor een wereld zonder pesticiden”.

Hij organiseert gedurende drie jaar informatiecampagnes en acties bij Greenpeace België voor de bescherming van de rivieren en de Noordzee tegen vervuiling door giftige afvalstoffen.

Daarna…verandering van richting en een nieuwe universitaire vorming in de informatie-en documentatiewetenschappen : hij is consulent in informatica gedurende 8 jaar in privé-bedrijven.

Maar hij vergeet zijn eerste liefde niet: hij laat een huis bouwen met houten structuur, legt een tuin aan van 2700 m2 met een vijver, een boomgaard en kleine vruchtenstruiken, een moestuin, een compostzone, een serre en een speelgebied voor zijn twee kinderen.

Op de dag van vandaag wenst Claude Castille zijn passie en kennis met mensen te delen. Hij opent in october 2003 het « fruitbomendokter» cabinet. Een plantendokter die, in het hart van België, rozenstruiken en fruitbomen verzorgt: diagnose, gezondheidsonderzoek, verzorging, creatie, aanleg en onderhoud.

Zijn specialiteit ? Het verjongen van oude fruitbomen door zachte snoei en boomchirurgie.

Enkele referenties:
Boomgaard van Guertechin (Grez Doiceau) Herstellen van een natuurlijke boomgaard van 80 hoogstamfruitbomen door boomchirurgie.

Eigendom Baudier boomgaard (Waterloo): ecologisch beheer van een boomgaard van 37 bomen: verjongingssnoei, vormingssnoei van de jonge bomen, preventieve biologische besproeing, pleisteren van stammen.


© 2014 Docteur Verger • En cas de problème sur le site, merci de prévenir le webmaster   Contact